Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2014 15:55 - Алкална животворна вода - ценни качества и невероятни свойства.
Автор: pavirani Категория: Технологии   
Прочетен: 1487 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 14.07.2015 14:15


 1. Йонизирана вода неутрализира  повишената киселинност на организма.

Алкална среда с  рН стойност от 8.77 до  11.82 съответства на повечето параметри на вътрешната среда на тялото. Вътрешната среда на тялото и телесните  течности, с изключение на стомашната киселина, са леко алкални. Кръвта на новородените деца е алкална (рН = 7,45). За съжаление, в процеса на растежа стойността на рН на тялото намалява. Алкалността на кръвта намалява, с което рискът от различни заболявания се увеличава. Необходимите за  понижаване на киселинността на организма алкални минерали, тялото може да получи само от храната и течностите.

Алкална вода съдържа както хидроксилни йони,така и алкални йони (калций, магнезий, калий, натрий), които са полезни и лесно се усвояват от човешкия организъм. В нея няма киселинни йони (хлор, сяра, фосфор и др.) Те остават в киселата вода. Затова, при ежедневно пиене на алкална вода, тялото получава достатъчно количество полезни  минерали, за да се поддържа алкалната среда на тялото.Намалява се киселинността на организма и по този начин се повишава устойчивостта му към болестите.

      2. Натурален антиоксидант.

Отрицателен ORP (-788 …- 1122 mV) означава, че във водата има свободни електрони, които могат да бъдат предадени. Това свойство е много полезно при неутрализиране на вредното влияние на свободните радикали.

Известно е, че свободни радикали са молекулите, на които липсват електрони. В тялото те се появяват естествено в процеса на метаболизма. Определено количество от тези свободните радикали, в организма изпълняват полезни функции. Предпазват го от бактерии и вируси, разрушават повредените клетки. Проблемите започват, когато се появи излишък от свободни радикали. Тогава, за да получат липсващите електрони, те постоянно атакуват здравите клетки на тялото, като по този начин влияят на нормалната им активност и причиняват различни заболявания. Може да започне процесът на неконтролируеми химични реакции, които стимулират онкологични и други заболявания.

При пиенето на  алкална вода, тялото получава допълнително количество свободни електрони, които неутрализират свободните радикали. Благодарение на антиоксидантните свойства на алкалната вода здравите клетки са защитени, а целият организъм е с повишен имунитет.

       3. По-лесно хидратиране.

По-малко  молекули в  клъстерни формации.

Водните молекули при алкалната вода са комбинирани в много по-малки образувания - 5 до 6 бройки молекули,  докато при нормалната питейна вода те са от 10 до 13 бр. Затова, алкалната вода бързо и лесно преминава през клетъчните мембрани. Тялото не се нуждае от допълнителна енергия за да може водата пряко да участва в процеса на метаболизма. Алкалната  вода  много по-добре прониква в тъканите, премахва натрупаните токсини от червата.  Клетките са добре хидратирани, токсините се разтварят и лесно се отстраняват от бъбреците.

      4. „По-мокра” вода.

Повърхностното напрежение на алкалната вода е почти два пъти по-ниско от това на чешмяната вода. Това означава, че алкалната вода е "по-течна".  Нека да напомним, че кръвта в  90% се състои от вода. При осигуряването на достатъчно количество алкална вода кръвта става по-течна. Това е много важно, защото   при окисляване на тялото, кръвта се сгъстява. Това пречи на кръвообращението, увеличава се рискът  от образуване на кръвни съсиреци. При пиенето на алкална вода, гъстотата на кръвта се поддържа в оптимални граници.

5. По-вече кислород.

Увеличено съдържание на кислород.

Алкалната вода съдържа предимно отрицателни йони ОН-, т.е. във водната молекула има само един кислороден атом. Ето защо, пиейки алкална вода организмът  получава допълнителна доза кислород. Там, където е кислородът, там се намира и енергията на живота. Обмяната на веществата до голяма степен зависи от околната среда, в която този процесът се осъществява. В отсъствието на кислород, въглехидратите само частично се разлагат, с което започва ферментацията. Много е важно да се знае, че ракът се развива в условия, в които метаболитните процеси се осъществяват  в среда с ниско съдържание на кислород.

image
Всичките йонизатори за вода предлагани в онлайн магазина на Павирани може да разгледате тук



Гласувай:
0



1. apollon - колко струва йонизатора на вода, ...
07.03.2015 13:53
колко струва йонизатора на вода, каква марка е и къде се продава?
цитирай
2. pavirani - Йонизатори за вода в онлайн магазина на Павирани
14.07.2015 14:14
Всичките цени и марки йонизатори за вода може да разгледате тук: http://pavirani/%D0%B9%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8_%D0%B7%D0%B0_%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B0_%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0-1822.html
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pavirani
Категория: Технологии
Прочетен: 53942
Постинги: 31
Коментари: 11
Гласове: 22
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031